Чантите Wanderlust – свободата да сбъдваш мечти!

„Срещнах се с Веси” преди година и половина. Бях очарована от усещането й за мода, от  начина, по който се поднася и стои пред очите на клиента. Всъщност преди година и половина беше срещата ми с творческата личност на Веси, веднага я запомних – онези арт закачалки и всичко в изчистени цветове, а само един-единствен път бях влизала в магазина й. И  така до преди седмица, когато разбрах, че момичето, което идва в залата за танци, е същото онова момиче, което е основало One White Shop – магазинът, който бях посетила преди време.
Запознайте се с момичето, което създава топлина и красота!

M:Представи се с няколко думи?
В: Здравей, аз съм Вес – едно бохо момиче със свободен дух, което постоянно търси и открива вдъхновение в малките неща.

12238266_10205273352375159_1719357840425165153_o

М: С какво се занимаваш?
В: Обичам съзнанието ми е да заето с много неща наведнъж. Имах късмета сама да си създам работата, която работя така, че да мога да съчетавам в нея всичките си интереси, а те не са никак малко. Най-общо се занимавам с мода, маркетинг, дизайн, фотография, творчесто и всичко допълнително, което изникне покрай тях.

15289325_1157581180994333_8267432678503444468_o

М: Какво обичаш да правиш в свободното си време?
В: Вдъхновявам се! Търся си музата буквално навсякъде. Като един доста творчески ориентиран човек – без муза не мога нито да творя, нито да работя. Така че в свободното си време се опитвам да търся и намирам онези малки неща, които да ме провокират, ангажират, изпълват и вдъхновяват. А те може да са всичко  – от срещи с приятели, до безкрайно ровене в Pinterest. Когато искам да се изключа и просто да не мисля за нищо – ходя на танци – в залата е моето разтоварване и откъсване.

 

М: Разкажи ни малко за идеята One White Shop, как започна всичко?
В: One White Shop – е едно малко магазинче във Варна, в което се опитвам да представям моето виждане за мода. Стремя се да влагам собствен стил, както в дрехите и аксесоарите, които селектирам, така и във визуалното им онлайн представяне. В днешно време не е достатъчно само да имаш магазин на хубава локация с красиви дрехи в него. Присъствието в интернет и в частност в социалните мрежи е от голямо значение, като в близките години дори ще бъде водещо (ако все още не е). Голяма част от работата ми е свързана с облика на OWS онлайн – поддрържам профили в най-известните социални мрежи, както и моден блог, в който показвам нови колекции или сетове на определена тема спрямо някой популярен моден тренд.  В модата визуалното представяне е с водеща роля – затова и аз залагам повече на красивите снимки, които въздействат и по-малко на текста – стремя се той да е кратък и да подсилва внушението на снимката.
Началото на целия проект беше през пролетта на 2014, когато две приятелки в двата края на Европа решиха да създадът място, в което да покажат своето усещане за мода и стил. В последствие останах сама и доразвих идеята до това, което е днес.

14362517_1088427524576366_3797157479248275605_o

М: Работиш с няколко български автори. Кои са стиловете, на които се спираш, какво харесваш в тях?
В: Да, в магазина присъствие имат няколко български автори на дрехи и аксесоари. И всъщност изборът е спрямо собствения ми стил – това, което на мен лично ми харесва. Мисля че, да работя по този начин, бе правилно решение, защото стила на магазина е разпознаваем за клиентите ми – те знаят, че вътре могат да открият нещо красиво, различно и подбрано с любов.
Освен това от близо година имам собствен бранд за чанти и аксесоари Wanderlust, който също присъства в магазина.

 

15577995_1360900893982116_635514449325917884_o

М: Какво те вдъхновява?
В: Аз съм пристрастена към интернет – и мога да намеря винаги вдъхновение там. Ровя се постоянно из сайтове с различна тематика – от модни блогове до такива с интериор и дизайн – и стигам винаги до любимия Pinterest – не случайно го споменавам за втори път – това е сайта, в който можеш да намериш всичко – и най-вече вдъхновение!

 

М: Искаш да си навсякъде и си правиш всичко сама, но кое всъщност ти допада повече – свободата да твориш или това да ръководиш ?
В: Свободата е незаменима. Силно вярвам в нея и в това, че да можеш да твориш и изрязяваш себе си чрез, това което правиш ти е нужна най – вече свобода – да следваш сърцето си, да гониш вятъра и собствените си мечти.

 

М: Любима дреха, чанта и аксесоар?
В: Всъщност нямам, нито пък любим стил. Обичам разнообразието и можеш да ме видиш както като бохо принцеса с ресни, пера, бохемски поли, хипи рокли и обемни етно бижута, така и с джисни, кубинки, карета, райета. Хубавото на модата е, че ти дава възможност да се откриваш постоянно в различни стилове и да покажеш  и наяве всъщност колко цветен и различен си отвътре.

 

М: Какво би казала насреща, за да мотивираш човек?
В: Най-важното е да вярва в себе си и да намери онова, в което е добър – а, за да го намери – трябва да опитва. Да не се страхува да опитва, дори да греши – само така ще опознае себе си и способностите си и ще може да ги предаде нататък.

За да разгледате чантите Wanderlust 

15578243_1366836576721881_6532949980770375063_o

Може да следите One White Shop във Фейсбук или на официалния им сайт

А, за да го посетите на място,
Заповядайте на Драган Цанков 7, гр. Варна.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s