Чантите Wanderlust – свободата да сбъдваш мечти!

„Срещнах се с Веси” преди година и половина. Бях очарована от усещането й за мода, от  начина, по който се поднася и стои пред очите на клиента. Всъщност преди година и половина беше срещата ми с творческата личност на Веси, веднага я запомних – онези арт закачалки и всичко в изчистени цветове, а само един-единствен път бях влизала в магазина й. И  така до преди седмица, когато разбрах, че момичето, което идва в залата за танци, е същото онова момиче, което е основало One White Shop – магазинът, който бях посетила преди време.
Запознайте се с момичето, което създава топлина и красота!

M:Представи се с няколко думи?
В: Здравей, аз съм Вес – едно бохо момиче със свободен дух, което постоянно търси и открива вдъхновение в малките неща.

12238266_10205273352375159_1719357840425165153_o

М: С какво се занимаваш?
В: Обичам съзнанието ми е да заето с много неща наведнъж. Имах късмета сама да си създам работата, която работя така, че да мога да съчетавам в нея всичките си интереси, а те не са никак малко. Най-общо се занимавам с мода, маркетинг, дизайн, фотография, творчесто и всичко допълнително, което изникне покрай тях.

15289325_1157581180994333_8267432678503444468_o

М: Какво обичаш да правиш в свободното си време?
В: Вдъхновявам се! Търся си музата буквално навсякъде. Като един доста творчески ориентиран човек – без муза не мога нито да творя, нито да работя. Така че в свободното си време се опитвам да търся и намирам онези малки неща, които да ме провокират, ангажират, изпълват и вдъхновяват. А те може да са всичко  – от срещи с приятели, до безкрайно ровене в Pinterest. Когато искам да се изключа и просто да не мисля за нищо – ходя на танци – в залата е моето разтоварване и откъсване.

 

М: Разкажи ни малко за идеята One White Shop, как започна всичко?
В: One White Shop – е едно малко магазинче във Варна, в което се опитвам да представям моето виждане за мода. Стремя се да влагам собствен стил, както в дрехите и аксесоарите, които селектирам, така и във визуалното им онлайн представяне. В днешно време не е достатъчно само да имаш магазин на хубава локация с красиви дрехи в него. Присъствието в интернет и в частност в социалните мрежи е от голямо значение, като в близките години дори ще бъде водещо (ако все още не е). Голяма част от работата ми е свързана с облика на OWS онлайн – поддрържам профили в най-известните социални мрежи, както и моден блог, в който показвам нови колекции или сетове на определена тема спрямо някой популярен моден тренд.  В модата визуалното представяне е с водеща роля – затова и аз залагам повече на красивите снимки, които въздействат и по-малко на текста – стремя се той да е кратък и да подсилва внушението на снимката.
Началото на целия проект беше през пролетта на 2014, когато две приятелки в двата края на Европа решиха да създадът място, в което да покажат своето усещане за мода и стил. В последствие останах сама и доразвих идеята до това, което е днес.

14362517_1088427524576366_3797157479248275605_o

М: Работиш с няколко български автори. Кои са стиловете, на които се спираш, какво харесваш в тях?
В: Да, в магазина присъствие имат няколко български автори на дрехи и аксесоари. И всъщност изборът е спрямо собствения ми стил – това, което на мен лично ми харесва. Мисля че, да работя по този начин, бе правилно решение, защото стила на магазина е разпознаваем за клиентите ми – те знаят, че вътре могат да открият нещо красиво, различно и подбрано с любов.
Освен това от близо година имам собствен бранд за чанти и аксесоари Wanderlust, който също присъства в магазина.

 

15577995_1360900893982116_635514449325917884_o

М: Какво те вдъхновява?
В: Аз съм пристрастена към интернет – и мога да намеря винаги вдъхновение там. Ровя се постоянно из сайтове с различна тематика – от модни блогове до такива с интериор и дизайн – и стигам винаги до любимия Pinterest – не случайно го споменавам за втори път – това е сайта, в който можеш да намериш всичко – и най-вече вдъхновение!

 

М: Искаш да си навсякъде и си правиш всичко сама, но кое всъщност ти допада повече – свободата да твориш или това да ръководиш ?
В: Свободата е незаменима. Силно вярвам в нея и в това, че да можеш да твориш и изрязяваш себе си чрез, това което правиш ти е нужна най – вече свобода – да следваш сърцето си, да гониш вятъра и собствените си мечти.

 

М: Любима дреха, чанта и аксесоар?
В: Всъщност нямам, нито пък любим стил. Обичам разнообразието и можеш да ме видиш както като бохо принцеса с ресни, пера, бохемски поли, хипи рокли и обемни етно бижута, така и с джисни, кубинки, карета, райета. Хубавото на модата е, че ти дава възможност да се откриваш постоянно в различни стилове и да покажеш  и наяве всъщност колко цветен и различен си отвътре.

 

М: Какво би казала насреща, за да мотивираш човек?
В: Най-важното е да вярва в себе си и да намери онова, в което е добър – а, за да го намери – трябва да опитва. Да не се страхува да опитва, дори да греши – само така ще опознае себе си и способностите си и ще може да ги предаде нататък.

За да разгледате чантите Wanderlust 

15578243_1366836576721881_6532949980770375063_o

Може да следите One White Shop във Фейсбук или на официалния им сайт

А, за да го посетите на място,
Заповядайте на Драган Цанков 7, гр. Варна.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s